Älä tue pentutehtailua

Pentutehtailu on eläinrääkkäystä sekä emoille että pennuille.

Pennut tehtaassa

HUOM. Ajankohtaiset alue on muutettu kohdaksi "tapahtunutta". Tämä siksi että en kerkeä kaikkeja lööppejä tutkimaan ja artikkeleita vieläpä referoimaan ja tänne lisäilemään joten uusi nimi on sopivampi alueelle. Muitakin sivuilla mainitsemattomia artikkeleita/ohjelmia asiaan liittyen on toki ollut ja aihe on aina ajankohtainen, mutta kaikkea en ehdi listaamaan.

Näiltä sivuilta löydät tietoa pentutehtailusta ja siihen liittyvistä ongelmista. Tutustuthan aiheeseen, ennenkö menet ja ostat epämääräiseltä myyjältä koiran ja näin ollen tuet pentutehtailua; eläinrääkkäystä.

Pähkinänkuoressa

Ilmoita pentutehtailu epäilyksesi eläinsuojeluyhdistykselle. Jos epäilet pentujen salakuljetusta niin ilmoita tästä tullin vihjepuhelimeen. Ota tarkkaan ylös myyjän ja myynnissä olevan pennun/pentujen tiedot. Lisätietoja myös Tullin esitteessä Matkustajia koskevia tuonti- ja vientirajoituksia mm. kasvien ja elävien eläinten tuonnista.

emailKommentoitavaa sivustosta /sisällöstä? Lisäyksiä/muutoksia? Haluatko kertoa oman kokemuksesi koiranostosta? (olet ostanut tai melkein ostanut tehtaillun/salakuljetetun koiran, joutunut huijarin kynsiin jne. Mielelläni laittaisin sivustolle osion, jossa olisi kokemuksia tapahtuneista, jotta ongelman laajuus saataisiin esille; ota siis yhteyttä! :) Muuta asiaa mikä olisi mielestäsi tärkeää mainita tai löydät jotain korjattavaa? Pistä mailia niin päivittelen asian!)

Nyrkkisäännöt:

Älä osta pentua säälistä, tuet vain pentutehtailua teollasi!

Älä osta pentua näkemättä emoa ja koirien elinoloja!

Vältä epämääräisiä ilmoituksia! (lehti-ilmoitukset, keskustelupalstat ym.)

Linkkejä:

Muutamia linkkejä:
Jalostustietojärjestelmä
Suomen eläinsuojeluyhdistys
Puppymills.com
Furbaby rescue
Koirapoliittinen foorumi
Kennelliitto
Kennelliitto- rotujärjestöt
KOIRAT.COM - kennelrekisteri

pentutehtailu (at) kissakala.org
http://kissakala.org